Google+ Followers

Tuesday, December 9, 2008

raya haji -pilihan masing-masing

rezianna

Tiga tahun yang lepas mahkamah telah memutuskan bahawa pembahagian hari raya untuk Alf, Ald, Alvie dan dedel mengikut giliran . Pada tahun ini hari raya haji disambut bersama papa mereka. Alf dan Alvie pilih untuk bersama papa, manakala ald memilih untuk bersama Tah (mak saya) dan Uncle Is di Kuala Lumpur. Dedel ni susah sikit . Dipujuk untuk beraya dengan papa dia tak mahu. Nak beraya dengan mama dan abah. Bila ditanya kenapa? sambil buat muka slamber dia menjawab " kesian mama dedel sayang sangat dekat mama, mama tak sayang dedel ke?" ini lah kerenah anak-anak bila dah dewasa.

Walaupun kami telah berpisah secara baik, kasih sayang dan perhatian anak-anak tidak dipisahkan malah mereka beruntung kerana ada papa dan abah.

Jika keduanya bercerai, maka Allah akan memberi kecukupan kepada masing-masingnya dari limpahan kurnia-Nya. Dan adalah Allah Maha Luas (kurnia-Nya) lagi Maha Bijaksana.
QS. an-Nisa' (4) : 130

Sykur alhamdullilah ada hikmah di sebaliknya

4 comments:

Ridzwan Bakar said...

Salam,
Berikanlah anak2 ini kasih sayang dan ilmu secukupnya. Mereka akan mampu untuk menilai dan membuat pilihan yang terbaik untuk diri mereka sendiri. Mereka juga adalah penyejuk hati dikala kegawatan menyiapkan tesis kedoktoran, bukan begitu? Good luck.

rezi said...

dr. ridzwan

thanks ie handsome nampak nya

rezi said...
This comment has been removed by the author.
materials said...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
jordan shoes